DigiKmet u lokalnom finalu SLUSH-a

“Na četvrtom lokalnom Slush takmičenju koje su organizovale Ambasada Finske u Republici Srbiji i Fond za inovacionu delatnost, u uži krug su ušli: DigiKmet (poljoprivreda), innSono (ICT) i Box System (proizvodnja ambalaže). U narednom periodu, finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika koji će osvojiti jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Helsinki BootCamp i na Slush 2018 konferenciji koji se u Helsinkiju održavaju u novembru i decembru. Na takmičenju je učestvovalo 11 startapa koji razvijaju svoje ideje u oblasti održivih inovacija. Među članovima žirija, našla se i predstavnica ICT Hub-a, Sandra Nešić.

Takmičenje, održano u Naučno-tehnološkom parku „Beograd“, otvorili su Saša Lazović, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Perti Ikonen, ambasador Finske u Republici Srbiji i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im BootCamp omogućava da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 20 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.600 startapa i 1.600 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 4. i 5. decembra.

Timovi koji su ušli u uži izbor:

DigiKmet (poljoprivreda) ima prilagodljivo softversko-hardversko rešenje DK BOX koje pomaže u kontroli mikroklime u zatvorenom ili otvorenom okruženju. DK BOX može da kontroliše zalivanje, temperature i kontrolu aditiva. Osnovno rešenje može u potpunosti kontrolisati klimu u jednom stakleniku, ali se lako može nadograditi kako bi se kontrolisala dva, tri ili više plastenika sa različitim biljnim kulturama…”

Izvor: “icthub.rs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *